Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
50 gram yumuşak tereyağı
1 su bardağı süt
3 kaşık portakal marmelatı
Yarım su bardağı nişasta
1,5 su bardağı un
1 paket kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 portakal kabuğu rendesi
Üzerine:
150 gram kuvertur çikolata
150 ml krema
Yapılışı: Fırını 180 derecede ısıttım. Yumurtaları şekerle birlikte şeker eriyene kadar çırptım. Sırasıyla yukarrıdaki malzemeleri ekledim. Küçük kapkek kapsüllerinin 3/4'üne kadar doldurdum. Bir dahaki sefere yarısına kadar dolduracağım, çok kabarıyor hamur. Isınmış fırında 25-30 dakika kadar batırdığım kürdan kuru çıkana kadar pişirdim. Üzerini süslemek için kremayı ısıttım ve küçük doğradığım çikolataları içinde erittim. Soğuyan keklerimi birer kaşık ganajla kapladım.
Aslında üzerine bademli krokan yapmaya çalıştım ama başarısız oldu malesef, o yüzden krokan tarifini paylaşmıyorum..
No comments:
Post a Comment